Palvelut

web-3

Asbestikartoitus

Asbestikartoituksessa paikallistetaan asbestipitoiset rakennusmateriaalit asiakirjojen, piirustusten, kiinteistössä tehtävän katselmuksen ja tarvittaessa asbestianalyysien perusteella. Kartoitus toteutetaan kiertämällä kohteessa ja tutkimalla rakenteita aistinvaraisesti, niitä kuitenkaan rikkomatta, sekä keräämällä näytteitä materiaaleista joissa voidaan epäillä olevan asbestia tai muita haitta-aineita.

Asbestikartoituksesta kannattaa pitää mielessä

  • Asbestikartoitus on pakollinen kaikissa purkutöissä, myös yksittäisissä huoneistoissa.
  • Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä.
  • Asbestia on käytetty mm. laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, liimoissa, putkistoeristeissä, lattiapinnoitteissa, maaleissa yms.
  • Koskee mm. kylpyhuoneremonttia, keittiöremonttia, väliseinien purkua - jopa tapettien vaihdon yhteydessä asbestikartoitus on huomioitava, koska seinätasoite saattaa sisältää asbestia.
  • Myös taloyhtiökorjauksissa, kuten putkisto- ja julkisivusaneerauksissa, tulee selvittää asbestin ja muiden haitta-aineiden olemassaolo. Asbestia voi löytyä myös julkisivupinnoitteista, julkisivujen ja kattojen verhousmateriaaleista ja sokkelin vesieristeistä.
  • Asbestin käyttö kiellettiin vuoden 1994 alusta.

Asbestitutkimus

web-4

Asbestitutkimuksessa selvitetään kiinteistöstä otetun materiaalinäytteen sisältämän asbestin laatu.

web-13

Asbestipölytutkimus

Asbestipölytutkimuksessa otetaan kiinteistöstä pölynäyte, josta selvitetään pölyn mahdollisesti sisältämän asbestin laatu.

Kreosoottitutkimus / PAH-analyysi

web-2

Kreosoottitutkimuksessa, eli PAH-analyysissä selvitetään syöpää aiheuttavien PAH-yhdisteiden määrä ja laatu kreosoottia eli kivihiilipikeä sisältävistä bitumituotteista, joita ovat esimerkiksi: bitumihuovat, bitumisivelyt, tervapaperit ja lattiamatot.

web-12

Lyijy- ja PCB-tutkimus

Lyijy- ja PCB-tutkimuksessa selvitetään materiaalien sisältämän lyijyn ja PCB-yhdisteiden määrä.

Jälki-ilmamittaus

web-2

Vuoden 2016 alusta voimaan tulleen lain mukaan tilasta, jossa on tehty asbestipurkutöitä, on tehtävä ilmamittaus tilan puhtauden varmistamiseksi. Ilmamittaus on muutenkin paras keino selvittää onko jossain tilassa asbestipölyä.

Asbestikartoitus Oy   •   Tervahovinkatu 2, 20810 Turku   •   Puh. 050 - 500 2897   •   Y-tunnus: 2045508-8